У Пекіні відкрилася 3-я сесія ВК НПКРК 13-го скликання.

Хоча він не визначив конкретні цифри річних темпів зростання економіки на 2020 рік. Про це йдеться в доповіді про роботу уряду, представленій на розгляд 3-ї сесії Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП) 13-го скликання в п'ятницю, 22 травня.

Ухвалення рішення не визначати конкретні цифри річних темпів зростання економіки пояснюється, головним чином, тим, що через велику невизначеність в глобальній епідемічній та торговельно-економічній ситуації з'явилися деякі непередбачувані чинники на шляху розвитку Китаю, говориться в доповіді.

Згідно з документом, такий підхід буде корисний для того, щоб зосередити всі сили на "роботі по стабілізації шести сфер" і на реалізації "заходів із забезпечення за шістьма на-прямками".

Якщо ми утримаємо нижню межу за цими шістьма напрямками, то зможемо забезпечити стабільність загальної економічної ситуації. Заходи забезпечення повинні сприяти стабілізації, і ми, зберігаючи стабільність, будемо рухатися вперед і таким чином закладати міцний фундамент для повної побудови середньозаможного суспільства, йдеться в доповіді.

Китаю слід в пріоритетному порядку стабілізувати зайнятість і забезпечити народний добробут, згідно з документом, в якому перераховується низка конкретних цілей, курсів і заходів.

У 2020 році в містах і селищах країни буде створено понад 9 млн нових робочих місць, рівень безробіття, розрахований на основі вибіркових досліджень, буде утримуватися приблизно на рівні 6%.

Все малозабезпечене сільське населення, яке живе за межею бідності за чинним нині в Китаї критерієм, буде повністю виведено з бідного стану, і "ярлик бідності" буде знятий з усіх слаборозвинених повітів.