Делегати 3-ї сесії ВК НПКРК 13-го скликання.

Про це заявив голова Державного комітету у справах розвитку і реформ Китаю Хе Ліфен.

"Судячи з фундаментальних показників китайської економіки, позитивна тенденція розвитку не змінилася", — підкреслив він, виступаючи перед журналістами в кулуарах 3-ї сесії Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП) 13-го скликання, що відкрилася 22 травня.

"Агропромисловий комплекс продовжує зберігати гарну тенденцію розвитку, нові галузі промисловості демонструють хороші темпи зростання, в той час як традиційні галузі успішно відновлюються", — продовжив чиновник.

За його словами, споживчі сектори в третинній індустрії, на які ліг основний тягар епідемії, також швидко і впорядковано відновлюються.

Китай може і сповнений рішучості продовжувати сприяти сталому, здоровому і стійкому розвитку економіки, прокоментував керівник Держ-комітету.

Згідно з доповіддю про роботу уряду, представленою на розгляд 3-ї сесії ВЗНП 13-го скликання 22 травня, Китай не встановив конкретних цифр річних темпів зростання економіки на 2020 рік. Ухвалення цього рішення пояснюється, головним чином, тим, що через велику невизначеність в глобальній епідемічній та торговельно-економічній ситуації з'явилися деякі непередбачувані чинники на шляху розвитку країни.

"Оскільки епідемія COVID-19 продовжує поширюватися по всьому світу, її вплив на економіку країн, уражених вірусом, ще належить з'ясувати", — зазначив він.

"Встановлення конкретних цифр річних темпів зростання економіки не дозволило б нам зосередитися на постійному розширенні внутрішнього попиту, "роботі по стабілізації шести сфер" і на реалізації "заходів забезпечення за шістьма на-прямками", — продовжив чиновник.

Стабілізація шести сфер — це процеси стабілізації працевлаштування, фінансової системи, зовнішньої торгівлі, внутрішніх і зовнішніх інвестицій та ринкових очікувань. "Заходи забезпечення за шістьма напрямками" включають в себе заходи забезпечення зайнятості та базового рівня добробуту населення, забезпечення діяльності ринкових суб'єктів, забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки, забезпечення стабільності ланцюжків виробництва і поставок, забезпечення нормального функціонування низових структур.

"Це також дозволить нам зосередитися на активному просуванні структурної реформи у сфері пропозиції, високоякісному економічному розвитку, створенні та використанні нових вимог і формуванні сильного внутрішнього ринку", — заявив він.

Китай буде віддавати пріоритетну увагу стабілізації зайнятості, забезпеченню народного добробуту і повній побудові середньозаможного суспільства, заявив глава Держкомітету.