"Дві сесії" цього року, що проходять із відстрочкою у більш ніж два місяці, мають особливе значення з урахуванням того, що небувала епідемія коронавірусної інфекції ускладнює державні зусилля із ліквідації абсолютної бідності і повної побудови середньозаможного суспільства в Китаї.

В цьому році сесії вищого законодавчого органу і політичного консультативного органу Китаю проходять в той час, коли країна стикається зі зростаючим тиском у зв'язку з досягненням цілей цього року на тлі епідемії і глобального економічного спаду.

Очікується, що на "двох сесіях" керівництво Китаю підтвердить свою рішучість у здійсненні поставлених цілей.

Завдання залишаються складними. Наприкінці минулого року в країні ще налічувалися мільйони малозабезпечених людей, а інфекція COVID-19 тільки погіршила ситуацію.

У зв'язку з цим Китаю необхідно виробити більш гнучкі і здійсненні цілі економічного розвитку з урахуванням принципу прагматичності, щоб протистояти внутрішнім і зовнішнім факторам невизначеності.

Передбачається, що на сесіях будуть озвучені фіскальні і монетарні політичні установки, буде розглянута проблема зайнятості. Крім цього, обговорення проблеми охорони здоров'я і розгляд проекту цивільного кодексу також будуть в порядку денному "двох сесій".

Сесії нададуть депутатам Всекитайських зборів народних представників (ВЗНП) і членам Всекитайського комітету Народної політичної консультативної ради Китаю (ВК НПКРК) прекрасні можливості прийти до консенсусу, об'єднати знання і підняти моральний дух для досягнення національної місії.

Епідемія негативно позначилася на китайській економіці, з цієї причини валовий внутрішній продукт країни в першому кварталі поточного року скоротився на 6,8% в річному вираженні.

Незважаючи на це, керівництво країни сповнене рішучості виконати поставлені завдання в строк і діє конкретно, слідуючи наміченим курсом по здійсненню високоякісної трансформації і більш стійкого розвитку.

Жодна секунда не витрачена даремно. Всі кола громадськості Китаю прагнуть до відновлення роботи, бажаючи компенсації часу, втраченого через епідемію.

"Дві сесії" цього року, хоча і пізніше, ніж зазвичай, послужать "заправною станцією" для зміцнення впевненості і стануть новим відправним пунктом, звідки вся країна з чіткою "дорожньою картою" і солідарністю буде йти вперед для завоювання перемоги в боротьбі проти бідності та для досягнення поставленої мети повної побудови середньозаможного суспільства.