В Університеті «Україна» випадкові люди не працюють, сюди приходять за покликом. Медсестра університету Любов Михайлівна Бугун — яскравий тому приклад. Вона опікується студентами закладу, який одним із перших в Україні почав запроваджувати принципи інклюзії, має значні здобутки в поєднанні навчання і соціальної, педагогічної, психологічної та фізичної реабілітації студентів з інвалідністю.

Працюючи в університеті, я була свідком того, як Любов Михайлівна підгодовувала своїх підопічних. Приносила молоко від своєї кізочки хлопцю, в якого хворіють маленькі племінники. Виявивши, що в студента низький тиск, вона по-материнськи потурбується про нього (може, голодний?): іде в магазин і зі скромної зарплати медсестри купує печиво, а потім запрошує на чай.

Відомо, що в Університеті «Україна» навчаються студенти з інвалідністю, яким потрібен супровід. Любов Михайлівна завжди прийде на допомогу.

Розповідає, що батьки в неї були «прості, добрі, щирі люди, які навчили відчуваючи біль і радість іншого, бо без цього людина не зможе по-справжньому любити світ і бути щасливою».

За ці чесноти Любов Михайлівну обожнюють і студенти, і викладачі.

Лілія ЗОЛОТОНОША, доцент кафедри української мови і літератури, іноземних мов та перекладу Університету «Україна».