Фігурантам справи щодо стрілянини у Броварах обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без застави. Таку інформацію ЗМІ учора повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

«Отже, на зараз 20 особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб без застави. Ще одну справу суд розглядатиме. 2 особам оголошено підозру заочно — до затримання. На черзі — організатори злочину. Слідство триває!» — заявив А. Аваков.

Нагадаємо, вранці 29 травня Київщину сколихнула новина про перестрілку в передмісті столиці — Броварах. У той час, коли пересічні громадяни збиралися на роботу, група людей з’ясовувала стосунки з використанням зброї. Кілька десятків молодиків стріляли один в одного на вулиці поруч із житловими будинками.

За попередньою версією поліції, це був конфлікт між підприємцями, які займаються пасажирськими перевезеннями, та нелегальними перевізниками. За цим фактом слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство — від 3 до 7 років ув’язнення), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами — від 3 до 7 років  ув’язнення), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна — від 3 до 10 років ув’язнення) Кримінального кодексу України. Правоохоронці затримали 30 осіб, причетних до правопорушення. 25 із них оголошено про підозру.