На знімку: контрольний пункт в’їзду-виїзду «Майорське».

Але тимчасове припинення пропуску продовжує діяти

Як поінформували у прес-центрі Об’єднаних сил, на літній режим роботи, зокрема, переведено шість контрольних пунктів в’їзду-виїзду, розташованих у Донецькій та Луганській областях: КПВВ «Золоте» — дорожній коридор «Стаханов — Золоте — Гірське — Лисичанськ»; КПВВ «Майорське» — дорожній коридор «Горлівка — Бахмут»; КПВВ «Мар’їнка» — дорожній коридор «Донецьк — Курахове»; КПВВ «Новотроїцьке» — дорожній коридор «Донецьк — Маріуполь (через Маріуполь)»; КПВВ «Гнутове» (с. Піщевик) — дорожній коридор «Новоазовськ — Покровськ — Талаківка — Маріуполь»; КПВВ «Станиця Луганська» — дорожній коридор «Станиця Луганська — Щастя — Новоайдар».

Водночас у прес-центрі ОС нагадали, що з 22 березня 2020 року з метою ефективної протидії та недопущення занесення коронавірусної інфекції на підконтрольну уряду України територію тимчасово припинено пропуск через лінію розмежування осіб і транспортних засобів. «Про відновлення пропуску через КПВВ буде повідомлено додатково», — йдеться у повідомленні прес-центру.

У виняткових випадках, за наявності критично важливих життєвих обставин гуманітарного характеру та відповідних підтверджуючих документів, перетнути лінію розмежування можна лише за окремим рішенням Командувача Об’єднаних сил.

Проте наявність важливих життєвих обставин і позитивного рішення Командувача ОС на пропуск не гарантує успішного перетину лінії розмежування. Оскільки російські найманці блокують такі спроби та розвертають громадян у «сіру зону».

Так, нещодавно прикордонники оформили вихід громадянки України через КПВВ до тимчасово окупованої території за окремим рішенням Командувача Об’єднаних сил. Через деякий час військовослужбовцям Держприкордонслужби довелося забезпечувати повернення жінки на контрольовану територію, оскільки бойовики змусили її йти геть без пояснення причин.

Окрім того, на КПВВ «Новотроїцьке» цього тижня виявили порушника самоізоляції. Громадянин України, котрий мав намір прямувати на тимчасово окуповану територію, днями приїхав з Польщі. Із прибуттям на Батьківщину він встановив мобільний додаток «Дій вдома» та зобов’язався перебувати на самоізоляції, але обіцянки не дотримався. Порушника передали представникам Нацполіції для складання справи про адміністративне правопорушення.

Отже, громадянам, які збираються перетнути лінію розмежування, належить враховувати інформацію про зміну режиму роботи КПВВ, карантинні обмеження та дії російських збройних формувань.

Фото прес-служби Краматорського прикордонного загону.