«Згуртована громада із шахтарським характером, що володіє унікальними природними системами та зберігає їх для майбутніх поколінь», — так у кількох словах сформулювали учасники робочої групи Стратегію соціально-економічного розвитку Вугледарської міської ОТГ у найближчі сім років. Про це поінформували в Донецькому офісі Програми «U-LEAD з Європою».

Формування Стратегії соціально-економічного розвитку Вугледарської ОТГ на період до 2027 року здійснюється місцевим активом за експертного та консультаційного супроводу Донецького офісу Програми «U-LEAD з Європою».

На минулому онлайн-засіданні, до участі в якому долучився експерт з регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Артем Колодезний, учасники робочої групи обговорювали особливості стратегічного бачення, знайомились з інструментами SWOT-аналізу, визначали сильні та слабкі сторони Вугледарської ОТГ, перспективи та загрози щодо її життєдіяльності.

При всьому різноманітті точок зору та суджень учасники онлайн-діалогу погодилися в тому, що в найближчому десятилітті розвиток Вугледарської громади має бути пов’язаний із модернізованою й трансформованою промисловістю високого рівня екологічної безпеки. На думку експертів, ефективне використання ресурсів у місті, що було й залишається шахтарським, невід’ємне від дотримання цілей сталого розвитку, спільної турботи про належну якість життя та безпеку жителів.