На Сумщині поліцейські півтора року шукали не обтяжених значним інтелектом злодіїв і нарешті знайшли. Зловмисниками виявились двоє сільських жителів Шосткинського району. В їхніх господарствах провели обшуки та виявили пропажу. Власне, саме через неї і не покладали рук та ніг правоохоронці — особи крадіїв та невідворотність їхнього покарання у цьому разі мають неістотне значення.

П’ять років тому фірма, що займалась незаконною утилізацією отрутохімікатів, розлила неподалік Шостки гептил. Ця надзвичайно небезпечна речовина уражає практично всі органи людини, тому у місті та районі через надзвичайну подію стався неабиякий переполох. Землю разом із отрутою, що в неї проникла, зібрали та затарили у спеціальні ємності, але через деякий час 84 з них безслідно зникли.

Як з’ясувалось, двоє хазяйновитих селян уподобали зручні діжки, спорожнили їх та відвезли додому. Зберігали у ємностях тирсу і зерно, наливали воду та використовували для інших потреб. Тепер фахівцям доведеться з’ясовувати, якої шкоди завдала родичам та сусідам така підприємливість.

Знайдено поки що лише 57 бочок, де решта — наразі невідомо.

Сумська область.