Про це повідомляє сайт обласної поліції. Нового керівника представив голова Нацполіції України Ігор Клименко. Він наголосив, що полковник Іщенко — досвідчений офіцер з 18-річним стажем.

— Головне завдання колективу обласної поліції — гарантувати безпеку в регіоні, захистити права і свободи громадян, правопорядок і законність, — зазначив новий керівник.

При вході в управління нового керівника зустріли пікетом учасники бойових дій на Донбасі та активісти. Перед тим у мережі з’явилося відео трагічних подій в Одесі 2 травня 2014 року. На ньому видно Іщенка. Поруч з ним два молодики з-за спин міліціонерів ціляться зі зброї у натовп. Активісти звинуватили Іщенка у потуранні сепаратистам.

Поліцейський відкинув звинувачення. Пояснив активістам, що під час подій в Одесі робив все можливе, щоб зберегти місто українським. Приймав рішення про затримання прихильників «русского мира».

— Ми зберегли наше місто українським, — сказав Іщенко. — Після того п’ять років я стояв на захисті української державності, українського міста Одеса.

Генерал Клименко уточнив, що особисто бере на себе відповідальність за призначення Івана Іщенка на посаду керівника головного управління поліції Вінниччини.