Його мета — прокласти сучасні дороги завдовжки 300 км і з’єднати три області навколо перспективних курортів Славська, Боржави та Прикарпаття. У планах також розширення автошляхів з вуличним освітленням, будівництво велодоріжок, захист русел річок та спорудження нових мостів.

Меморандум про співпрацю між гірськими областями України був підписаний ще минулого року.

Як розповів голова Львівської облради Олександр Ганущин, нині вже оголошені тендери на 40 відрізків доріг, що входять до Карпатського кола. Дано старт будівництву автотраси Хітар — Тухля та Бориня — Боберка на 90 млн грн. Він вважає, що це — новий поштовх для розвитку Карпат.

«Мале Карпатське коло — один із найважливіших інфраструктурних проектів області. Це — розвиток туризму, гірських курортів, покращення інфраструктури та безпеки в горах. Маємо вкладати кошти і якнайшвидше завершити цей проект», — прокоментував голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Державний дорожній фонд у цьому році виділив на об’єднане кільце доріг трьох областей 200 млн грн. Ініціатор цього проекту Олександр Ганущин очікує на підтримку центральних органів влади та сусідніх країн Європейського Союзу, бо Карпати — це спільна територія цілої низки сусідніх країн.