Міністерство розвитку громад та територій України подало до парламенту законопроект, яким визначено утворення на Сумщині п’яти районів — Шосткинського, Конотопського, Роменського, Сумського й Охтирського. Перед цим регіональна та центральна влада кілька років перетягували ковдру: перша хотіла якнайбільше районів, друга — якнайменше. Замість нинішніх вісімнадцяти районів варіювались числа від трьох до шести, три почало переважати — аж ось замість цього цілих п’ять!

На Сумщині такі підсумки нового адміністративно-територіального поділу вважають успіхом. А у будь-якого успіху (на відміну від невдачі), як відомо, чимало авторів. Тому на сайті обласної ради зазначається, що хороший результат став можливим «завдяки зусиллям депутатів», а на сайті ОДА — що п’ять районів обстояли «за чіткої позиції облдержадміністрації». Облрада інформує громадськість, що «до позиції керівництва та депутатського корпусу у Києві таки дослухалися», а облдержадміністрація повідомляє, що «остаточне рішення було прийняте після особистого втручання голови ОДА Романа Грищенка».

На Сумщині між виконавчою та представницькою гілками влади останнім часом відбувається тертя, і атмосфера так наелектризувалась, що стали пробігати блискавки. Їх було вже чимало, і та, що стосується адміністративно-територіального устрою — з усього видно, не остання.

Сумська область.