Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв вручає подяку фотокореспонденту газети Верховної Ради України «Голос України» Олександру Клименку.

Робота журналістів завжди була та залишається дуже потрібною та важливою, адже війна триває не лише на території Донецької та Луганської областей, а й в головах і серцях українців. На цьому наголосив командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв під час круглого столу, який пройшов у Командуванні Об’єднаних сил Збройних Сил України з нагоди Дня журналіста.

– Між професіями військового і журналіста багато схожого, – підкреслив Сергій Наєв, звертаючись до представників провідних мас-медіа України. – Ми ризикуємо життям, захищаючи Україну, ви ризикуєте життям, створюючи сюжети та матеріали для своїх видань. Тож, ми навчилися працювати разом, допомагати та сприяти один одному.

Упродовж круглого столу військовослужбовці обмінялися думками з представниками провідних мас-медіа України щодо роботи в умовах інформаційної війни та підвищення іміджу Збройних Сил України. Журналісти порушували питання призначення новоствореного Командування, оперативної ситуації на лінії розмежування, планів на майбутнє, а також висвітлення гуманітарної складової й, зокрема, ініціативи «Допомога Схід», якою опікуються Збройні Сили.

– Із першого дня російської агресії на території України, ви разом із нами були пліч-о-пліч на передовій, – сказав генерал-лейтенант Сергій Наєв, звертаючись до представників засобів масової інформації. – Друковане слово та правдиві фото і відеоматеріали, які ви створюєте, позитивно впливають на моральний дух українських військовослужбовців, надають їм сил та наснаги у війні з російським агресором.

Учасники круглого столу в Командуванні Об’єднаних сил Збройних Сил України підтвердили своє спільне переконання в тому, що збройна боротьба з російсько-терористичними військами щодня потребує суттєвої медійної підтримки, яку здатні надати українські журналісти, котрі впродовж шести років, що триває збройне протистояння, виконують редакційні завдання в районі проведення Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил.

Наприкінці заходу генерал-лейтенант Сергій Наєв нагородив представників вітчизняних ЗМІ відомчими грамотами та подяками, а також побажав їм невичерпної енергії задля втілення у життя всіх задумів, планів і мрій. Загалом цього дня були відзначені з нагоди свого професійного свята більше ста працівників мас-медіа.

– Нехай події, що ви висвітлюєте, будуть завжди добрими, новини – позитивними, газетні статті та телевізійні репортажі – яскравими. Нехай ваша робота ніколи не перетворюється на рутинне ремесло і завжди супроводжується творчими злетами, – побажав представникам засобів масової інформації командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України.

Фото Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України.