Іван Гуменюк під час роботи у «Наддністрянській правді».

Школу цього періодичного видання, одного з найстаріших на Вінниччині, пройшли немало відомих майстрів слова. Серед них – письменники Станіслав Тельнюк (батько відомих співачок сестер Галини і Лесі Тельнюк), Микола Рябий, Степан Грицюк, Іван Глинський, Іван Бабак, поети Михайло Каменюк, Ніна Гнатюк. Ще більше журналістів називають Гуменюка своїм мудрим Вчителем, зокрема, автор цих рядків.

У вересні нинішнього року Івану Гуменюку (на знімку вгорі) виповнилося б сто років. До ювілею талановитого журналіста, надзвичайно активної людини з неодмінною щирою посмішкою на обличчі, його учні готують книгу спогадів.

Враженнями від роботи чи спілкування з Іваном Гуменюком уже поділилися Михайло Каменюк, Ніна Гнатюк, Аріадна Войтко, Микола Крижанівський, Валентин Вітковський, Григорій Кулівар.

Редагує книгу голова Вінницької обласної письменницької організації Вадим Вітковський. Це йому належить ідея з назвою видання. У кого є що розповісти про співпрацю з газетою «Наддністрянська правда», прохання надсилати спогади до обласної письменницької організації.

На фасаді будинку, в якому проживав наш мудрий наставник, встановили пам’ятну дошку. Було це у 2012 році, коли зупинилося серце ветерана журналістики.

Пам’ятна дошка на честь ветерана журналістики.

Віктор СКРИПНИК.

Фото надано родиною Гуменюка і автора.