Наш Перенизь — найвисокогірніший осідок не лише на Міжгірщині. Село розташовано в глухомані, яке довкруж обперізують лісові масиви. Одна з найістотніших проблем — дорога, яку постійно руйнують дощові зливи, такі часті в горах. Нині в Синевирсько-Полянської сільради зайвих коштів на її ремонт немає, та й пандемія заважає вирішувати складні завдання. І все-таки знаходяться добрі люди, котрі йдуть на поміч.

Нещодавно, приїхавши у наш населений пункт, директор національного природного парку «Синевир» Микола Дербак та головний лісничий Василь Шишига не оминули увагою вкрай зруйнований шлях, що тягнеться зо три кілометри.

Керівник природоохоронної установи перейнявся нашими проблемами й одразу запропонував допомогу свого колективу. Виділив екскаватор, який оперативно почав робити бічні канави. Сприяння згодом продовжиться і завозом гравію автотранспортом. Це вже далеко не перша допомога нацпарку, який можна величати шефом Перенизя.

Від імені громади села хочу висловити щиру подяку директору Миколі Дербаку за милосердну допомогу і побажати йому міцного здоров’я та успішної роботи очолюваному ним колективу.

Федір КАЛИНИЧ, депутат Синевирсько-Полянської сільради.