Командувач Об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв вручає подяку фотокореспонденту газети Верховної Ради «Голос України» Олександру Клименку.

Фото Командування Об’єднаних сил Збройних Сил України.

Напередодні Дня журналіста в Командуванні Об’єднаних сил Збройних Сил України відбувся круглий стіл, під час якого військові мали нагоду обмінятися думками із представниками провідних мас-медіа України з приводу роботи в умовах інформаційної війни та підвищення іміджу Збройних Сил нашої держави.

Як зазначив командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, робота журналістів завжди була та залишається дуже потрібною та важливою, адже війна триває не лише на території Донецької та Луганської областей, а й в головах і серцях українців.

— Окрім того, друковане слово та правдиві фото і відеоматеріали, які ви створюєте, позитивно впливають і на моральний дух українських військовослужбовців, надають їм сил та наснаги у війні з російським агресором, — наголосив генерал-лейтенант Наєв.

На переконання командувача, збройна боротьба з російськими окупаційними військами щодня потребує істотної медійної підтримки, яку здатні надати українські журналісти, котрі з перших днів збройного протистояння виконують професійні завдання в районі проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

— З першого дня російської агресії на території України ви разом із нами були пліч-о-пліч на передовій. Тому між нашими професіями — багато спільного: ми ризикуємо життям, захищаючи Україну, ви ризикуєте життям, створюючи сюжети та матеріали для своїх видань. Тож ми навчилися працювати разом, допомагати та сприяти один одному, — підкреслив Сергій Наєв.

Упродовж зустрічі журналісти порушували питання призначення новоствореного Командування, планів на майбутнє, а також висвітленню гуманітарної складової та, зокрема, ініціативи «Допомога Схід», якою опікуються Збройні Сили України.

Наприкінці заходу генерал-лейтенант Сергій Наєв нагородив представників вітчизняних ЗМІ відомчими грамотами та подяками, а також побажав їм невичерпної енергії задля втілення у життя всіх задумів, планів і мрій.

— Нехай події, що ви висвітлюєте, завжди будуть добрими, новини —позитивними, газетні статті та телевізійні репортажі — яскравими. Нехай ваша робота ніколи не перетворюється на рутинне ремесло і завжди супроводжується творчими злетами, — побажав представникам засобів масової інформації командувач Об’єднаних сил ЗС України.