Святкова локація розташувалася на даху будівлі. Панорамний вид та квіткова арка доповнили чарівну атмосферу. А першими молодятами стали Катерина та Анатолій ЄНАКІЄВИ (на знімку).

«Ми знайомі приблизно сім років, але зустрічатися почали рік тому, — зазначив Анатолій Єнакієв. — Поворотним моментом стало весілля друзів, де ми були дружкою та дружком. Освідчився я Каті 13 травня в парку «Веселка», що неподалік. Отже, реєстрація шлюбу в «Мультицентрі» для нас є символічною».

Експрес-реєстрація шлюбу Катерини та Анатолія — за спрощеною процедурою і без черг — стала можливою завдяки місцевому РАЦСу та комунальному комерційному підприємству «m.EHUB», що діє при відділі культури Маріупольської міськради, у рамках пілотного проекту Міністерства юстиції України. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу наречені отримали впродовж 24 годин з моменту подачі документів.

«Тепер заповітне «так» можна сказати просто неба, і такі сценарії весільних церемоній є популярними в Європі. Вже видані два свідоцтва про шлюб, — розповіла організатор громадських заходів маріупольського ККП «m.EHUB» Діана Новикова. — У рамках проекту можна на місці придбати весільні аксесуари, букет нареченої та послуги фотографа. Єдине обмеження: в умовах карантину ми тимчасово скоротили кількість гостей».

За словами Діани Новикової, щоб скористатися послугою «Шлюб за добу», потрібно зробити кілька кроків: звернутися до менеджера проекту, вибрати дату і час державної реєстрації та укласти цивільно-правовий договір про надання послуги.

Донецька область.

Фото прес-служби Маріупольської міськради.