Вони вимагали внести зміни до схем організації дорожнього руху, що дасть змогу вивільнити місце для облаштування велосмуг.

«Днями представники поліції вкотре продемонстрували своє зверхнє ставлення до велосипедистів на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху. Під час обговорення схем організації дорожнього руху поліцейський вказав на недоцільність врахування наших інтересів «... та скільки їх, тих велосипедистів». Раніше представники поліції не раз заявляли, що вони не дозволять велосипедистам рухатися проїжджою частиною», — обурюється учасник акції Дмитро Ткачук, колишній заступник міського голови.

Велосипедисти зазначають: у Житомирі є лише 200 метрів велосмуги, що відповідає нормам. Хоча на тисячу житомирян припадає 128 велосипедів і лише 116 автівок.

Як стверджує прес-офіцер управління патрульної поліції в області Ігор Іванюк, для збільшення кількість велосмуг у місті слід подати відповідну проектну документацію. «Згідно з нашими повноваженнями ми лише погоджуємо або не погоджуємо пропоновані проекти чи рішення», — пояснив він.

Фото з сайту zhitomir. info.