Вона займається підготовкою до другого читання законопроекту щодо оптимізації мережі та функціонування ЦНАПів і вдоско-налення доступу до електронних адміністративних послуг.

Глава робочої групи, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Лариса Білозір підкреслила важливість законопроекту. «Ми хочемо зробити так, щоб послуги для людей справді стали доступні. Хочемо зберегти ЦНАПи, які вже існують, трансформувати їх у ЦНАПи органів місцевого самоврядування в рамках реформи децентралізації. Цей проект дуже на часі. Маємо почути всіх і врахувати думки всіх для того, щоб напрацювати добрий законопроект для людей, для громад і для того, щоб послуги стали доступніші та якісніші», — зазначила Л. Білозір.

Учасники засідання обговорили пропозиції та поправки до законопроекту № 2679, які надійшли від народних депутатів, Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», органів місцевого самоврядування та інших зацікавлених суб’єктів. Членами робочої групи є представники профільного комітету, апарату Верховної Ради, Офісу Президента, секретаріату Кабінету Міністрів, центральних органів виконавчої влади, провідних асоціацій органів місцевого самоврядування, Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, неурядових та міжнародних організацій, науковці, експерти.

Проектом змін до деяких законодавчих актів щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі, пропонуються суттєві зміни в організації надання адміністративних послуг, оптимізації мережі центрів надання адміністративних послуг, розширення та вдосконалення доступу до них тощо.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.