Угоду із продажу дворічної дитини зірвали співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУМВС України в Донецькій області. Пара з Димитрова оцінила доньку у 72 тисячі гривень. Батьків затримали під час передачі грошей в обмін на «живий товар».

Як розповів начальник управління Юрій Сіроватко, мати й батько шукали покупця на маленьку доньку з 2012 року, хоча й були позбавлені батьківських прав на дитину — так само, як і на семимісячного сина: «Чоловік працював слюсарем, жінка не працювала, і однієї зарплати не вистачало на життя і наркотики, якими захоплювалися обидва. Замість того щоб узятися за розум, батьки вирішили всіма правдами і неправдами домогтися повернення їм дочки, яка перебувала в будинку малюка, щоб продати її».
У цей час пара знайшла потенційного покупця. Зловмисники зібрали незліченну кількість довідок і характеристик, котрі підтверджували, що вони стали на шлях виправлення, змусивши повірити в це офіційні органи. Так було ухвалено рішення про повернення дитини рідним батькам. А ті негайно зателефонували покупцеві і призначили час та місце зустрічі. Переконавшись, що майбутня угода — не жарт, донеччанин написав заяву до міліції.
Затриманим оголошено про підозру у вчиненні замаху на кримінальне правопорушення за частиною 3 статті 149 КК України — торгівля людьми, вчинена щодо малолітнього. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років. Щодо фігурантів обрано запобіжний захід — тримання під вартою.