Золотий диплом ІV Міжнародного фестивалю Різдвяних піснеспівів, що відбувся в Польщі, отримав дитячо-молодіжний хор Спасо-Преображенського кафедрального собору Вінницької єпархії (на знімку).

Участь у престижному творчому змаганні стала можливою завдяки фінансовій підтримці народного депутата Григорія Калетніка. 

Понад двадцять колективів з Польщі, Росії, Фінляндії, Хорватії, Румунії та Норвегії демонстрували свою майстерність в одному з найбільших католицьких храмів Кракова — костелі святих Петра і Павла. Артисти з Вінниці виконали колядки українською та польською мовами, а також віночок різдвяних пісень країн Європи, Африки та Південної Америки. Глядачі бурхливими оплесками нагороджували кожен твір, але чи не найбільшими оваціями зал вибухнув, коли хористи проспівали гімн Пресвятій Богородиці «Агні Парфене — Чиста Діва». «Браво, Україно!» — звучало в залі. Тож представницьке міжнародне жюрі, очолюване італійцем Андреа Анджеліні, керівником професійної групи «Musіca Fіcta Vocal» заслужено відзначило хористів з міста над Південним Бугом. Разом з нагородою колектив отримав запрошення на ще один фестиваль піснеспівів до Іспанії.

— Перемогою в Польщі ми відзначили 20-річчя хору, — каже його керівник Наталія Кременюк. — Наш девіз — «Співаю Богові моєму, доки я є!».

Вінниця.

Фото автора.