Відкривати дитячі табори поки що зарано. Таке рішення ухвалили у вівторок на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Про підсумки засідання комісії розповів голова Закарпатської ОДА Олексій Петров (на знімку).

За словами посадовця, динаміка захворюваності на COVID-19 в Україні в цілому та області зокрема невтішна. Останнім часом Закарпаття б’є антирекорди щодо коронавірусної статистики.

«Щодо ЗНО: поки що тестування не переносять, за планом перший іспит має відбутися 25 червня. Однак якщо на 100 тисяч населення у нас буде 60 хворих на COVID-19, ЗНО перенесуть на серпень. Рішення щодо тестування державна комісія розглядатиме 22 червня. Днями я звернувся до правоохоронців та представників місцевої влади, щоб вони посилили контроль за дотриманням карантинних заходів. Ми зобов’язані носити маски у приміщеннях, громадських місцях, транспорті. Дотримуватися соціальної дистанції та проводити регулярну дезінфекцію. Прем’єр-міністр заявив, що розглядається питання про посилення адмінвідповідальності за порушення карантину», — повідомив О. Петров.