Про це під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль (на знімку).

«4853 особи — це та кількість, яка захворіла на коронавірус за останні сім днів, і це найбільше число за час пандемії в Україні. Послаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину, тож ми, на жаль, маємо сумні результати», — зазначив він та наголосив, що оскільки коронавірус та загроза для нашої медичної системи нікуди не зникли, то уряд змушений продовжити дію адаптивного карантину до 31 липня цього року.

«Ми розуміємо, що українці втомилися від карантину в будь-якій формі, але нині немає ефективнішого способу протистояти цій хворобі», — зауважив Д. Шмигаль, закликавши українців не розслаблятися та дотримуватися маскового режиму і соціальної дистанції, а також не забувати про дезінфекцію.

Також уряд затвердив оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає можливість посилення карантину в окремих регіонах, якщо цього вимагатиме ситуація. Зокрема, як і раніше, забороняється перебування в громадських закладах, спорудах та транспорті без захисних масок, а в транспорті пасажирів має бути не більше, ніж передбачено місць для сидіння.

До того ж у регіонах, де завантаженість ліжок становитиме понад 50 відсотків, середня кількість ПЛР- та ІФА-тестувань буде менш як 24 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів, коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 — понад 11 відсотків, а динаміка зростання інфікування COVID-19 становитиме понад 8 випадків на 100 тисяч населення, може відбуватися посилення карантинних обмежень. Вони можуть стосуватися проведення спортивних, культурних, релігійних та інших масових заходів, діяльності закладів, які надають послуги з розміщення, роботи метрополітену; перевезення пасажирів у всіх видах сполучень, відвідування закладів дошкільної освіти, роботи культурних закладів, фітнес-центрів та спортзалів, діяльності закладів харчування.

Крім того, пропонується змінити графік початку роботи в окремих сферах і галузях, щоб розтягнути годину пік, коли найбільше перевантажений громадський транспорт, з 8-ї до 10-ї години.

Глава уряду доручив міністру фінансів провести аудит Фонду боротьби з коронавірусом, який становить 65 мільярдів гривень, та поінформувати суспільство, як ці кошти використовуються.

Коментуючи ситуацію щодо проведення цього року зовнішнього незалежного оцінювання, Прем’єр-міністр запевнив, що ЗНО відбудеться. Д. Шмигаль заявив, що уряд зробить усе, щоб процедура оцінювання була комфортною та безпечною для вступників.

Скріншот відео.