Раніше права на показ захоплюючого екшену були продані в Німеччину та німецькомовну Європу, Іспанію, країни Балтії — Литву, Латвію та Естонію.

Українсько-американський фільм, зйомки якого відбувалися неподалік Синевирської Поляни на Закарпатті та під Києвом, — екранізація однойменної повісті Івана Франка, повна назва якої — «Захар Беркут. Образ громадського життя Карпатської Русі в XIII столітті». Нове кінопрочитання написаного у жанрі історичного епосу твору, що розповідає про героїчну боротьбу тухольської громади проти жорстоких завойовників — монголів, привернуло увагу до української історії, в якій були і такі лицарі, як Максим та Захар Беркути, котрий казав: «Великої сили великого Чінгісхана ми не лякаємось. Вона може нас зробити трупами, але не зробить нас рабами».

Лише за перший місяць прокату стрічки в України її переглянуло більш як 400 тисяч шанувальників кіно. З перших кадрів фільму глядач і сам стає учасником бурхливих подій 1241 року, коли монгольська орда під орудою хана Бурунди, спалюючи все на своєму шляху, дісталася українських Карпатських гір. Полонити горян монголам не вдалося — вони сміливо стали на захист своєї землі.

Слова Захара Беркута, тухольського старійшини, залишаються актуальними і досі: «Нинішня наша побіда — велике діло для нас. Чим ми побідили? Чи нашим оружжям тілько? Ні. Чи нашою хитрістю тілько? Ні. Ми побідили нашим громадським ладом, нашою згодою і дружністю. Уважайте добре на се! Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незламно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас».

Стрічка захоплює не лише сюжетом, батальними сценами, боями на шаблях і сокирах, мальовничими краєвидами, музикою, а й грою акторів. Спеціально для фільму у Карпатах було збудоване селище і створена гірська ущелина, найграндіозніші за всю історію вітчизняної кіноіндустрії декорації та пошито тисячу ефектних костюмів, над якими працювали майже 200 майстрів. Своїми костюмами, у яких поєднувалися натуральні тканини, метал, шкіра, пишався голлівудський актор Роберт Патрік, виконавець однієї з головних ролей — Захара Беркута.

На створення фільму пішло 600 знімальних годин та 1000 днів. Його слоган — «у свободі моя сутність», а головний меседж — відстоювати те, що любиш. Бюджет стрічки — 113 млн гривень.

Над фільмом, який Роберт Патрік порівняв з «Грою престолів», працювала велика міжнародна акторська команда з України, США, Великої Британії, Монголії, Казахстану. Двоє голлівудських акторів Томмі Фленаган і Поппі Дрейтон зіграли головні ролі — Тугара Вовка й Мирослави. У ролях також: Алекс МакНіколл (Максим Беркут), Цегмід Церенболд (Бурунда), Андрій Ісаєнко (Петро), Олег Волощенко (Гард), Єржан Нуримбет (Мерке), Аліна Коваленко (Росана), Рокі Майерс (Іван Беркут), Віктор Жданов (Хорун). Режисер — Ахтем Сеітаблаєв, співрежисер — Джон Вінн.