У такому обладнанні пацієнт перебуває у повній ізоляції.

Раніше медичний заклад не мав такого обладнання. До Вінниці його доставили оперативно-реанімаційним літаком Ан-26 «Віта» Повітряних сил України. Воно слугуватиме фахівцям відділення медичного забезпечення аеродинамічної евакуації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби командування Повітряних сил.

Обладнання герметичне, має компресор для подачі кисню, повітря знезаражується за допомогою фільтрів. У разі потреби лікар здійснює доступ до хворого, використовуючи вбудовані рукавиці-манжети. Ізолятор багаторазового використання. Повторно перевозити пацієнта можна після дезінфекції обладнання. Воно важить 17 кілограмів.

Як повідомили на підприємстві, обладнання виготовлено з раніше сертифікованих матеріалів. Це дало можливість пришвидшити процес його передачі для використання на практиці. У такий спосіб кременчуцькі «агромашівці» підтримали військових авіаторів у боротьбі з інфекцією COVID-19. Зробили подарунок напередодні професійного свята Дня медичного працівника.

У повідомленні зазначено, що бокс-ізолятори є розробкою підприємства «Креатив-Агромаш». Обладнання може використовуватися також для транспортування хворих з опіками, пораненнями, іншими травмами.

Після доставки боксів у відділення для медиків провели інструкторсько-методичне заняття з його експлуатації. Зробила це бригада фахівців, які супроводжують пацієнтів під час транспортування оперативно-реанімаційним літаком «Віта».

Фото з сайту Повітряних сил України.