Зокрема, це будівництво споруд водопостачання і водовідведення в курортному селищі Кирилівка, а також інші проекти, спрямовані на вдосконалення й модернізацію наявної системи водопостачання. Про це розповів народний депутат України Павло Мельник.

Так, нещодавно на черговому пленарному засіданні Верховної Ради України було розглянуто проект закону про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України і Урядом Королівства Данія щодо загальних умов і процедур, організаційних заходів і фінансових умов реалізації програми Danida Business Finance в Україні.

«Цей проект закону було подано у Верховну Раду України вдруге урядом України, попередньо цей проект було уже розглянуто 5 лютого 2020 року на засіданні Комітету з питань інтеграції України з ЄС, на якому я виступив з підтримкою ратифікації цієї угоди, відзначивши її важливість для курортного селища Кирилівка Запорізької області», — зауважує парламентарій.

Проект закону було прийнято загалом 334 голосами народних депутатів України.

«Мета ухвалення — завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності Рамковою угодою між Урядом України і Урядом Королівства Данія», — заявив Павло Мельник.

У цій угоді йдеться про те, що програма Danida Business Finance реалізується урядом Королівства Данія в рамках данського співробітництва з метою розвитку та передбачає надання безвідсоткових позик. Уряд Королівства Данія надасть Україні безвідсоткові позики для фінансування проектів у сферах відновлюваної енергетики, енергоефективності, водопостачання й очищення стічних вод. Фінансування відбуватиметься шляхом надання комерційним банком чи фінансовою установою із представництвом у Данії позик уряду України чи українським суб’єктам господарювання під державні гарантії.

Фото зі сторінки Павла Мельника у Фейсбуці.