Їхати по ньому тепер — одне задоволення, а раніше люди трусились по старій, розбитій шосейці. Перша зупинка — Яблунне. Поцікавився у продавця місцевого магазину райСТ пані Мішкевич, що вона думає з приводу прокладеного автошляху. Ось її враження:

— Ця подія дуже довгоочікувана і приємна для жителів нашого села. Бо раніше через суцільні вибоїни, які були на шосейці, люди мали багато незручностей — сюди не бажали їхати автоперевізники, погано було рухатись приватному транспорту. А нині все змінилося на краще. Стало зручно доставляти товари у торговельні точки, у нас вже відкрили відділення «Нової пошти», а односельчани мають можливість швидко добиратися велосипедами та мотоциклами на роботу в Березне. Словом, асфальтівці всі раді.

Прямуємо до Великого Поля — знову відремонтована дорога вражає своєю добротністю і технічним оснащенням, які створюють безпеку учасникам дорожнього руху. Обіч встановлені стовпчики-світловідбивачі, по-сучасному обладнані повороти, які дають водіям змогу краще орієнтуватися в ситуації на дорозі у темну пору доби та під час негоди.

— Усі чотири населені пункти нашої сільради повністю газифіковані, а нині маємо 9,6 кілометра асфальтованої дороги. Буде зручніше доставляти школярів до опорного закладу, значно оперативніше, ніж раніше, до нас прибувають на виклики карети швидкої допомоги, — каже великопільський сільський голова Зоя Толочик (на знімку — показує дорогу). — Крім того, з налагодженням цивілізованого автосполучення населених пунктів ми сподіваємося, що у наші краї завітають перспективні інвестори. Є надія, що значно активізуються місцеві ділові люди, які захочуть започаткувати приватну справу. Все це у комплексі допомагатиме піднесенню і сучасному розвитку наших сіл, поліпшенню добробуту громадян. До речі, цього року село Велике Поле відзначатиме своє 150-річчя.

Березне.

Фото автора.