Черговим об’єктом будівельників стала побудована півстоліття тому одна з амбулаторій центру первинної медико-санітарної допомоги № 9 по вул. Батумській, 13. Вона обслуговує майже 22,5 тис. жителів Індустріального району. Завершити роботи планують у вересні.

Як розповіли в міськраді, капітальні ремонти за бюджетні кошти намагаються робити на європейському рівні.

«Головною проблемою стали комунікації. Через відсутність підвального приміщення труби укладали під підлогу, проте з роками мережі почали забиватися й прогнивати. Тут були проблеми з опаленням, каналізацією та водопостачанням», — зазначили в міськраді.

За словами головного інженера фірми-підрядника Станіслава Головатого, комунікації замінять і переукладуть так, щоб вони технічно були доступні для обслуговування.

«Одночасно упорядкуємо ґанок і сходи, виконаємо тактильні позначки. На вході поставимо нові двері. Для зручності маломобільних груп зробимо пандуси та заниження. Також переобладнаємо реєстратуру і санвузли, зробимо зону для дитячих візочків, установимо системи протипожежної й охоронної сигналізації», — уточнив він.

Директор ЦПМСД № 9 Галина Одинцова вважає, що після ремонту амбулаторія стане не тільки комфортнішою для пацієнтів, а й дасть змогу місцевим лікарям гідно конкурувати із приватними медичними установами.

Дніпро.

Фото прес-служби Дніпровської міськради.