Найбільше — у Львівській (200), Рівненській (91), Волинській (70) областях. Загалом у країні на 9-ту годину 22 червня зафіксовано вже понад 37 тисяч випадків COVID-19.

Учора міністр охорони здоров’я Максим Степанов разом зі своїм заступником та провідними фахівцями прибув з робочим візитом до Львівської області з метою надати необхідну допомогу медичним закладам регіону та ухвалити рішення щодо покращення епідеміологічної ситуації й лікування інфікованих.

«Останній тиждень ми спостерігаємо велике зростання захворюваності у Львівській області. Знову у нас 200 хворих саме на Львівщині. Загальна кількість підтверджених випадків — 3980 за весь час пандемії. Після відвідин лікарень ми повідомимо про результати поїздки до Львівської області», — зазначив на брифінгу очільник МОЗ.

У Київській області за добу зафіксували 28 нових випадків COVID-19, у столиці — 43.

«Кількість мешканців Києва, у яких за минулу добу виявили захворювання на коронавірус, збільшилася на 43 особи. На сьогодні у столиці вже 4368 підтверджених випадків захворювання на COVID-19», — сказав під час прес-конференції київський міський голова Віталій Кличко.

«Хочу повідомити, що штаб із надзвичайних ситуацій міста ухвалив рішення про те, що власники і керівники торговельних мереж, закладів громадського харчування, сфери побутового обслуговування мають організувати тестування своїх співробітників ІФА-тестами. Це тести, що визначають наявність в організмі антитіл до вірусу. Такі тести потрібно робити раз на місяць», — наголосив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що Київ збільшує кількість тестувань на COVID-19. Оскільки дедалі більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легень.

«Тільки «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 40 тисяч досліджень ПЛР-тестів. Такі дослідження роблять ще у 4 комунальних медзакладах Києва. А також у приватних клініках і державних медичних установах. Показник тестування у столиці — найвищий в Україні і становить 67 тестів на 100 тисяч мешканців міста», — сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, що у світі на коронавірус захворіло майже 9 млн осіб, найбільше — в США, Бразилії та Росії.