Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки — унікальна військова наукова установа, фахівці якої проводять випробування та науково-технічне супроводження майже всієї номенклатури озброєння і військової техніки Збройних Сил України. Водночас фахівці інституту продовжують вдосконалювати свої знання та навички.

Так, з метою допуску льотного складу випробувальної бригади до виконання польотів на новому типі повітряного судна під час проведення державних випробувань БпАК «Лелека-100» інструкторський склад ТОВ «ВІК» «ДЕВІРО» на базі ДНДІ ВС ОВТ здійснив підготовку та допуск екіпажів зовнішніх пілотів (операторів) — випробувачів до виконання експериментальних польотів.

БпАК «Лелека-100» — один із найперспективніших вітчизняних безпілотних літальних апаратів, що створений для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості із можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу.

Шлях БпАК «Лелека-100» до ЗС України було розпочато в 2015 році під час проведення перших експериментальних польотів у рамках науково-дослідної роботи фахівцями ДНДІ ВС ОВТ.

Комплекс показав свою перспективність та за результатами визначальних відомчих випробувань у 2016 році був допущений до експлуатації в ЗС України.

Фото автора.