Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов під час ознайомлення з перебігом будівництва. Лікарня є центральним стаціонарним підрозділом у системі екстреної медичної допомоги, визнана опорною у Вінницькому госпітальному окрузі, де нараховується 900 тисяч населення. Одночасно триває закупівля медичного обладнання, його уже придбано 90 відсотків.

Нині будівельники утеплюють фасад, монтують систему опалення та вентиляції, прокладають електричні кабелі.

На першому поверсі буде відділення екстреної медичної допомоги і зал протишокової допомоги, а також лабораторно-діагностична зона. На другому обладнають реанімаційне відділення. Третій поверх відведено для чотирьох операційних і залу телемедицини.

Загальна вартість проекту — 260 млн грн, сюди включено також вартість обладнання.

Фінансування здійснюють із трьох джерел — Державного фонду регіонального розвитку, програми «EMERGENCY-2020», а також бюджету Вінницької громади. Обласна державна адміністрація ініціювала надання додатково ще 10 млн грн державних коштів на завершення виконання робіт.

— Це наш спільний проект, — зазначив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський під час перебування на об’єкті разом із міським головою Сергієм Моргуновим.

Вінницька область.