Держекоінспекція відібрала проби морської води біля затонулого тут танкера «Делфі», з якого 21 червня в море потрапили нафтопродукти. На надзвичайну ситуацію оперативно відреагували, і розлив палива було локалізовано за допомогою сорбенту. Однак купатися в морі заборонено.

Танкер обіцяли прибрати до початку курортного сезону, але цього так і не зробили. Ймовірно, він пролежить на пляжі до осені. Інспектори здійснюватимуть моніторинг води протягом цього періоду.

Голова Одеської ОДА Максим Куций сумнівається в тому, що власник прибере судно до останнього обіцяного терміну — 25 червня.

«Чесно кажучи, зараз я не бачу, щоб сторони наближалися до поставленої мети. Сьогодні вранці розмовляв з міністром інфраструктури Владиславом Криклієм і поінформував про нездатність власника прибрати судно у встановлений термін», — зазначив Максим Куций. За його словами, 25 червня АМПУ має або продовжити термін ліквідації наслідків аварії корабля, або взяти відповідальність на себе, оголосивши тендер на проведення робіт.

Тим часом відпочивальники приходять на пляж, попри заборону. Багато хто навіть купається.