Попри встановлені сміттєві контейнери і їхнє періодичне прибирання, відходів явно більше, ніж було заплановано. Містяни завалили владу скаргами.

Для перевірки сигналів представники інспекції з благоустрою міськради разом з Вознесенівською райадміністрацією і компанією «Вельтум-Запоріжжя» провели рейд.

Як повідомляють у міськраді, договори на вивезення відходів підприємства громадського харчування, що працюють у межах території, уклали зі спеціалізованими організаціями ТОВ «Екотехнологічна компанія «Гранік» і ТОВ «Вельтум-Запоріжжя».

«Найпроблемніші ділянки — у районі кафе та причалу. Додають турбот і самі запоріжці — залишають і кидають сміття на землю, не доносять його до контейнерів, захаращуючи таким чином територію міста, пляжу», — розповів начальник відділу інспекції Геннадій Твердохліб.

Представники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» зазначають, що в районі пляжу для потреб трьох закладів громадського харчування встановили чотири контейнери. А сміттєві завали начебто намагаються ліквідувати.

«Контейнери вивозяться з різною періодичністю. Два — двічі на тиждень, один — щодня. Оскільки наші об’єкти уклали договори не за нормою нагромадження, а встановили свою періодичність, то сміття накопичується багато, нам доводиться підбирати й вивозити його безплатно, аби тільки не допустити засмічення території. Було б непогано, якби інспекція з благоустрою допомогла укласти договори із цими об’єктами на щоденне вивезення сміття», — зазначила начальник відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско.

Фахівці інспекції з благоустрою видали припис компанії «Гранік» привести територію до належного санітарного стану, а також склали два адмінпротоколи за статтею 152 КУпАП.

«Передбачається накладення штрафів щодо фізичних осіб у розмірі від 340 до 1 360 грн і юридичних — від 850 до 1 700 грн», — кажуть у міськраді.

Фото прес-служби Запорізької міськради.