14 січня 1998
Ухвалено закон про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів в Україні, згідно з яким місцеві вибори проводяться за мажоритарною системою. У центрі Володимир Мухін
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА


10 лютого 1998
Ухвалено закон про професійну (професійно-технічну освіту). Стоять Василь Євтухов, Вадим Гетьман
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА


14 квітня 1998
Відбулося заключне засідання Верховної Ради, як тоді рахувалося тринадцятого скликання. Цього ж дня Народні депутати проголосували за призначення Ніни Карпачової на посаду Уповноваженої Верховної Ради з прав людини. Політик тричі переобиралася і обіймала цей пост до квітня 2012 року.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА


12 травня 1998
Відбулося перше засідання новобраного парламенту. Із трибуни зачитувала присягу найстарший народний депутат – Ярослава Стецько. Цього ж дня із трибуни зі щорічним зверненням виступив Президент Леонід Кучма. 
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА


7 липня 1998
Головою Верховної Ради унаслідок довгої і виснажливої спікеріади обрано Олександра Ткаченка.
Фото Олександра ПРОКОПЕНКА


16 липня 1998
Верховна Рада дала згоду на призначення Михайла Потебенька Генеральним прокурором. У Президії: Адам Мартинюк, Олександр Ткаченко, Віктор Медведчук
Фото Олександра КЛИМЕНКА


13 жовтня 1998
Із доповіддю про економічний стан в країні із парламентської трибуни виступив Прем’єр-міністр Валерій Пустовойтенко. Народні депутати висловлювали незадоволення поточною ситуацією в країні, але голосів для відставки очільника Кабміну не знайшлося.
Фото Олександра КЛИМЕНКА


20 жовтня 1998
Ухвалено закон про функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА


24 грудня 1998
Прийнято закон про спеціальні економічні зони та спеціальний економічний режим інвестиційної діяльності в Донецькій області.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА