Між Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісом Президента, Нацагентством з питань державної служби та Міносвіти підписано меморандум про співпрацю.

Документ стане основою для підготовки та реалізації різноманітних заходів, спрямованих на посилення кадрового потенціалу державної служби шляхом залучення активної, талановитої та вмотивованої молоді, зокрема, для залучення на державну службу випускників за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Для досягнення цієї мети взаємодія між органами влади здійснюватиметься за низкою напрямів. Це насамперед створення єдиного інформаційного простору, обмін інформацією про плани діяльності, проекти і програми сторін, що стосуються сфери меморандуму. А також інформаційно-комунікаційна діяльність у закладах вищої освіти, які ліцензовані за галуззю «Публічне управління та адміністрування», проведення спільних заходів для залучення на державну службу випускників спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Крім того, буде організовано стажування, навчальні практики на базі державних органів та спільне напрацювання нормативних актів, спрямованих на врегулювання сфери залучення на державну службу із врахуванням кращих європейських практик.

У підписанні меморандуму про співпрацю, як повідомили у Комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, взяли участь голова комітету Андрій Клочко, в. о. голови НАДС Володимир Купрій, перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов та в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.