Він зазначив, що Президент Володимир Зеленський тримає на контролі ситуацію в західних областях України, де вирує негода. Глава держави обговорив з урядом питання допомоги людям, які потерпають від повеней, і поставив завдання відправити до регіонів гуманітарний вантаж.

На засіданні штабу в Ужгороді вирішили: привести в готовність техніку, особовий склад та місцеві аварійні бригади; підготуватися до можливої евакуації людей; вжити заходів щодо безперебійної роботи водопровідно-каналізаційних споруд, а також дренажних систем; перевірити справність насосних станцій та мотопомп; забезпечити безперервну роботу систем зв’язку енерго- та газопостачання.

Наразі через сильні опади найбільше постраждав Рахівський район: підтоплено дворогосподарства, дороги, мости. Негода завдала шкоди райцентру Рахів, де вода піднялася до рівня 4,75 м; селищу Ясіня — затоплено 50 дворогосподарств та зруйновано підвісний міст; у селищі Великий Бичків, селах Кваси, Костилівка вода вийшла на дорогу Мукачево — Рогатин і заблокувала проїзд; село Ділове — утворився затор під мостом до Білого Потоку; село Луг — підняття рівня води до критичної точки; село Богдан — пошкоджено дорогу обласного значення Рахів — Луги.

У Хустському районі між селами Сокирниця та Стеблівка підтопило 40 га пасовищ. На Міжгірщині в річці Теребля збільшився рівень води, внаслідок чого підтоплено п’ять електроопор. А через падіння електроопор немає електроживлення в селі Синевирська Поляна та в присілку Свобода. Тривають ремонтні роботи.

Наголосимо: такою була ситуація у вівторок увечері, і подальші прогнози невтішні.

Водночас працівники Ясінянського лісомисливгоспу допомагають мешканцям сіл, які розташовані в зоні діяльності підприємства, долати наслідки стихії. Вода завдала шкоди й лісовому фонду підприємства.