За добу (станом на ранок 30.06) збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік Хутора Вільний ворог застосував станкові та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На підступах до Кримського та Луганського — міномети 120-го калібру, а неподалік Південного — гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Не було тиші й у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід». Поблизу населеного пункту Березове окупанти гатили із протитанкових ракетних комплексів. Неспокійно було біля Старогнатівки та Мар’їнки. Бойовики там вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та снайперської зброї.

«Унаслідок ворожого обстрілу двоє українських захисників отримали поранення. За даними розвідки, ЗСУ поранили двох загарбників», — зазначили в штабі.