Станом на 1 липня в Україні лабораторно підтверджено 44 998 випадків COVID-19. Найбільше нових випадків виявили у Львівській (143) області, Києві (101), Закарпатській (72), Рівненській (72) і Волинській (59) областях.

За весь час пандемії захворювання лабораторно підтверджено в 44 998 осіб. За цей період зареєстровано 1173 летальних випадків від ускладнень, що спричинені коронавірусом.

Згідно з даними МОЗ, станом на 1 липня показники для ослаблення протиепідемічних заходів не відповідають нормі в Києві, Волинській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях.

У зв’язку з малооптимістичними показниками захворюваності столична влада прийняла рішення про посилення протиепідемічних заходів у місті. «Зокрема, обмежено час роботи закладів громадського харчування та розважальних закладів (у тому числі, кінотеатрів) — до 22:00. Обмежено також проведення масових заходів культурного, розважального, спортивного, рекламного характеру — з 22:00», — пояснив під час онлайн-конференції голова КМДА Віталій Кличко.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер також не бачить можливостей для подальшого пом’якшення обмежень у регіоні. «Послабляти ми точно їх не будемо... Те, що карантинні заходи можуть бути посилені, ми не виключаємо», — цитує слова Кучера «Інтерфакс-Україна». За його словами, посилення обмежень може торкнутися зокрема, кінотеатрів, які мали відновити роботу з 2 липня, а також ТРЦ, кафе, ресторанів.

А на Львівщині завантаженість лікарень стрімко наближається до критичної, карантин тут продовжено до 7 липня.

«Ми не можемо послабляти карантин, коли кількість нових хворих щодня збільшується на 150—240 осіб, коли відсоток завантаженості лікарень стрімко наближається до критичного значення, а стан пацієнтів, які звертаються до лікарів, важчий порівняно з початком пандемії. Львівщина серед лідерів за кількістю складених протоколів про порушення карантину. Днями мережу сколихнуло відео, на якому майже сто людей влаштували масове купання в джерелі біля Львова. Цією справою зараз займаються правоохоронні органи. Саме нехтування власною безпекою та карантинними обмеженнями призводять до погіршення епідеміологічної ситуації в регіоні. Життя та здоров’я людей у пріоритеті, тому про послаблення обмежень поки що не йдеться», — зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький, інформує прес-служба облдержадміністрації.