Вивозили відпочивальників, у яких раптово піднялася температура майже до 39 градусів, почалися блювота й пронос. Насамперед намагалися допомогти дітям.

Серед захворілих багато вихованців дніпровського клубу дзюдо «Спарта». Хлопці з тренерами тільки позавчора приїхали на 10-денні збори. До самої ночі були активні, купалися в морі та басейні, обідали й вечеряли в їдальні, перекушували в кафе на території бази. Як розповіли діти, багато з тих, хто занедужав, увечері замовляли тут піцу.

Поступово відпочивальники з інших корпусів бази почали сходитися до машин швидкої. Усі люди скаржилися на аналогічні симптоми, просили надати допомогу або відвезти в лікарню, хоча б розповісти, де і які ліки можна придбати. На жаль, особливого результату це не дало. Співробітники бригади швидкої допомоги кажуть, що симптоми дуже нагадують коронавірус. І якщо це підтвердиться, то постане питання про закриття курорту. Щодо можливої інфекції у морі, то самі медики стверджують: з інших баз відпочинку, що розміщені у Кирилівці, таких скарг не надходило.

На місце прибула оперативно-слідча група Нацполіції. Було опитано кількох відпочивальників. Виявилося, що такі симптоми люди спостерігали вже не один день.

Спроба одержати пояснення адміністратора бази відпочинку й завідувачки виробництва їдальні успіхом не увінчалася. Поліцейським було заявлено, що без адвокатів жодних свідчень ті не даватимуть.