Якщо раніше ми ставили собі за мету інформувати українців про НАТО, то тепер маємо переконати їх у необхідності вступу до Альянсу. 

Про це вчора під час онлайн-семінару «Співробітництво Україна — НАТО. Регіональний вимір» розповів перший заступник голови Державного комітету телебачення та радіо Богдан Червак. Організаторами заходу виступили Укртелерадіопресінститут і Центр інформації та документації НАТО в Україні.

Б. Червак наголосив, що, висвітлюючи євроатлантичну інтеграцію, необхідно враховувати регіональні особливості. Так, якщо на заході вступ до НАТО, за даними останнього дослідження Фонду демініціатив імені Ілька Кучеріва, підтримує 80% населення, у центрі — понад 54%, то на сході симпатиків Альянсу лише 29,1%, на півдні — 34%. Хоча загалом по Україні євроатлантичну інтеграцію підтримує більшість (51%), однак помітно, що регіони, які досі перебувають у зоні впливу російських і проросійських ЗМІ, налаштовані стосовно НАТО упереджено.

Розвіяти ці міфи можна лише активною просвітницькою роботою. Саме цьому був присвячений семінар, який є продовженням співпраці Центру НАТО та Укртелерадіопресінституту з журналістами з регіональних ЗМІ.