Річ у тому, що влада (звісно, не санітарна) дозволила допустити на стадіон імені Василя Левскі 12 тисяч уболівальників за його місткості в 40 тисяч. І хоча їх закликали рівномірно розподілитися по секторах, займати місця на трибунах з інтервалом в одне крісло, не збиватися в юрбу й навіть вручали кожному при вході на стадіон захисну маску, під час напруженої боротьби на полі ніхто з фанатів цих рекомендацій не дотримувався. Даючи «добро» на допуск такої кількості людей на стадіон, прем’єр-міністр доручив міністру охорони здоров’я особисто простежити за дотриманням санітарних вимог і пригрозив у випадку їх порушення надалі не допускати вболівальників на всі спортивні арени країни.

Але фанати майже з перших хвилин матчу за звичкою збилися в кілька груп, з яких неслися несамовиті «кричалки» на підтримку своїх футболістів. Гості чинили гідний опір столичному клубу, а дії на полі часом нагадували не футбол, а боротьбу без правил, що викликало бурхливу реакцію трибун. Основний і додатковий час кубкового матчу завершився з рахунком 0:0. А в серії пенальті «Локомотив» переміг з рахунком 5:3. І тоді не тільки на трибунах почалося очікуване святкування перемоги. Ні футболісти, ні тренери переможців, ні вболівальники не дотримувалися соціальної дистанції. Вони обіймали одне одного й бурхливо святкували завоювання Кубка. Нагородження переможців відбувалося ближче до півночі.

Саме такий прояв радості, на думку епідеміологів, може спричинити нову хвилю зараження небезпечним вірусом у Софії та Пловдиві. 

До речі, спортивний Пловдив не спав усю ніч, люди святкували перемогу на центральній вулиці, в парках і відкритих барах та ресторанах, де спостерігали за грою на великих екранах телевізорів. Адже «Локомотив» виграв Кубок країни вдруге за свою історію і тепер дістане можливість грати в Лізі Європи. Відібрати це право в столичного клубу дорогого коштує, навіть незважаючи на загрозу зараження коронавірусом.