Заступниця глави фракції Євгенія Кравчук (на знімку), зокрема, зауважила: «Я виросла в родині лікарів і змалку знаю, що означають кілька годин або навіть кілька секунд для порятунку життя. Перші ознаки інсульту дуже схожі на алкогольне сп’яніння. Якщо не проігнорувати їх, то лікарі вчасно встигнуть надати необхідну допомогу».

Слова парламентарія підтвердив і керівник проекту «Just save life» Андрій Маранов. Двічі стипендіат премії Президента України, який навчався та стажувався у США та Європі, наголосив, що спільно з командою однодумців він започаткував цей проект для того, щоб рятувати українців. «Вдумайтеся, 120—150 тисяч інсультів відбувається щороку в Україні, — наголосив А. Маранов. — Кожні чотири хвилини помирає одна людина і кожні дві хвилини інсульт знаходить нову жертву. Якщо діяти за рекомендаціями, розміщеними на спеціально розробленому плакаті, знадобиться лише 30 секунд, щоб врятувати чиєсь життя». На плакаті зібрано п’ять ключових симптомів, які разом формують абревіатуру МОЗОК. М — мовлення, О — обличчя, З — запаморочення, О — очі, К — кінцівки. І є лише 4,5 години для того, щоб надати відповідну медичну допомогу, наголошує активіст. Завдяки команді волонтерів інформаційні плакати нині вже є в багатьох обласних центрах.

Долучитися до акції вирішили і законотворці. «Ми вже роздали народним депутатам листівки і зробимо флешмоб у соціальних мережах, щоб кожен перепостив інформацію про те, як розпізнати перші ознаки інсульту», — повідомила Є. Кравчук. А її колега по фракції, заступник голови Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Артем Дубнов звернув увагу не те, що порушена проблема не тільки медична, а й соціальна. Він закликав усіх долучитися і вивчити прості правила, від яких залежить людське життя.