Передбачається, що глави МЗС двох країн проведуть восьме засідання українсько-турецької Спільної групи стратегічного планування, де підіб’ють підсумки взаємодії у першому півріччі 2020-го та визначать пріоритети і завдання до кінця року. Міністри також обговорять широке коло тем двосторонньої взаємодії та питання регіональної безпеки.

Окрему увагу буде приділено процесу мілітаризації Криму, порушенням російською окупаційною владою прав людини на півострові, динаміці безпекової ситуації в Азовсько-Чорноморському регіоні й на Близькому Сході, протидії російській агресії на Донбасі та ініціативам мирного врегулювання на сході України.

Глави МЗС приділять особливу увагу розвитку торгівлі та інвестицій між Україною і Туреччиною, поглибленню співпраці в енергетиці, взаємодії у сфері безпеки та оборони, перспективам завершення переговорного процесу щодо укладання Угоди про вільну торгівлю, питанням взаємодії в ООН, НАТО, ОБСЄ, Раді Європи. Сторони також обговорять підготовку до дев’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня під головуванням президентів України та Туреччини.