Загалом за час пандемії лабораторно підтверджено 49 043 випадки інфікування. Найбільше нових випадків виявили у Львівській (104), Рівненській (82) областях, Києві (59) та Закарпатській (54) області.

Згідно з даними МОЗ, станом на вчора показники для послаблення протиепідемічних заходів не відповідають нормі у Волинській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Харківській і Чернігівській областях.

80% інфікованих COVID-19 українців переносять його в легкій формі й не потребують госпіталізації. Про це заявив головний санітарний лікар МОЗ України Віктор Ляшко в телеефірі. За його словами, реальний показник госпіталізації по країні нині становить 19%. «Водночас у різних областях по-різному, у Закарпатській області 29—31% хворих потрапляють до лікарень», — уточнив він.

Рада національної безпеки і оборони стежить за ситуацією з поширенням коронавірусної інфекції й прораховує її, заявив в інтерв’ю «Українській правді» Секретар РНБО Олексій Данілов. «Але я б не хотів людей цими цифрами лякати. Я можу сказати, що ми підготовлені на сьогодні, але людям слід свою поведінку привести в норму карантинного періоду. І я нікому не раджу із цим жартувати», — додав він.