Минулої суботи, 4 липня, в аеропорту Афін затримали 17 громадян України, які прилетіли до Греції з Києва. У пропуску до Греції їм відмовили через заборону на в’їзд до Євросоюзу громадянам третіх країн, поінформувала «Європейська правда». Серед затриманих — 15 дорослих і двоє дітей, 8 та 9 років.

Пасажирів, у тому числі дітей, відвезли до поліцейського відділку на території аеропорту і розмістили в камерах, де вони провели ніч. Учора, на момент верстки номера, українці залишалися в ізоляторі.

Директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев у коментарі УНІАН повідомив, що українців затримали у зв’язку з карантинними обмеженнями на в’їзд до Європейського Союзу для громадян з третіх країн. Водночас він порадив називати інцидент не затриманням, а відмовою у пропуску до Греції.

«Наших громадян не затримано. Їх не пропустили на в’їзд до країни у зв’язку з діючими обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни та відвіз громадянам. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідування», — повідомив С. Погорельцев. За його словами, Посольство України в Греції одразу після того, як стало відомо про непропуск 17 громадян, почало займатися цією справою.

У посольстві також закликали українців уважно перевіряти інформацію про режим в’їзду до Греції — за інтерактивною мапою МЗС, сайтом та Facebook-сторінкою посольства.

Укотре нагадаємо, що в‘їзд до ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих їх категорій. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону.