За інформацією «Дойче велле», його можна умовно розділити на три частини: виступ представників прокуратури Нідерландів з презентацією про хід розслідування, зауваження та запити адвокатів росіянина Олега Пулатова і рішення суду з цих та інших питань.

Сторона обвинувачення детально пояснила, чому впевнена в тому, що 17 липня 2014 року малайзійський «Боїнг» був збитий ракетою з комплексу ППО «Бук», привезеного з Росії, з території, контрольованої сепаратистами, поруч із селищем Первомайський Донецької області. Слідство вважає доведеною вину трьох росіян — Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського і Олега Пулатова, а також українця Леоніда Харченка. Жоден з них особисто на суді не був присутній і на звинувачення не відповів. Але О. Пулатова представляли два адвокати.

Представники прокуратури розповіли, як міжнародна слідча група (JIT) перевіряла всі можливі версії. Після численних експертиз, вивчення уламків літака, тіл загиблих та інших даних, в тому числі — прослуханих Службою безпеки України телефонних розмов, вона дійшла висновку, що літак був збитий саме «Буком».

Адвокати Пулатова висунули претензії майже з усіх аспектів розслідування, поставивши їх під сумнів. Фактично, вони запропонували провести альтернативне розслідування — від розгляду всіх версій і проведення нових експертиз до бесід з як свідками військовими і цивільними експертами, свідками обвинувачення і свідками захисту, серед яких були названі представники Міноборони Росії і концерну «Алмаз-Антей» — виробника «Буків». Одну з цих пропозицій — про показання представника «Алмаз-Антей» — суд задовольнив.

Адвокати постійно підкреслювали, що не прагнуть затягнути процес, але в оглядачів і нідерландських ЗМІ склалося саме таке враження.

Третій блок слухань, розклад яких складено до осені 2021 року, розпочнеться 31 серпня і триватиме майже два місяці.