Втілення Стратегії реформування державного управління до 2021 року, прогрес у реформуванні міністерств, питання відбору та призначення на посади фахівців з питань реформ, а також оплати праці державних службовців — про це йшлося під час чергового засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління.

Засідання відбувалося під головуванням міністра Кабінету Міністрів Олега Немчінова у режимі відеоконференції. Участь у ньому взяли народні депутати України, представники Рахункової палати, міністерств, центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, а також європейські експерти з Програми «SIGMA» та проекту ЄС «EU4PAR».

Окрему увагу було приділено обговоренню змін до законодавства про державну службу. Голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина, яка представляла основні положення урядового законопроекту (№ 3748), зазначила, що до ключових сьогоднішніх викликів належать: розробка та впровадження нової класифікації посад державної служби, оплата праці в реформованій системі державної служби, запуск інтегрованої інформаційної системи управління людськими ресурсами (HRMIS).

Представники Програми «SIGMA» та інші учасники в цілому підтримали пропоновані законопроектом зміни.

Також учасники засідання обговорили концепцію змін до законів «Про Кабінет Міністрів України» та «Про центральні органи виконавчої влади». Порушувалися питання порядку затвердження Програми діяльності уряду, типів урядових документів, делегування повноважень тощо. Обговорення зазначеної концепції буде продовжено.

Наступне засідання Координаційної ради з питань реформування державного управління має відбутися в розширеному форматі за участі представників депутатських фракцій та комітетів Верховної Ради України.