Найвідоміший серед них — голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін. Крім нього, обмеження накладено ще на 24 росіян, а також на громадян Саудівської Аравії, Мьянми і Північної Кореї. Як повідомляє «Русская служба BBC», повний список осіб, котрі підпадають під санкції, оприлюднено на сайті Міністерства закордонних справ Великої Британії. Обмеження передбачають як заборону на в’їзд до країни, так і заморожування всіх активів на території Об’єднаного Королівства.

«Від сьогоднішнього дня Велика Британія отримує нові повноваження, щоб заборонити особам, причетним до серйозних порушень прав людини, в’їжджати до Великої Британії, направляти гроші в наші банки й здобувати користь з нашої економіки», — заявив міністр закордонних справ країни Домінік Рааб. Міністр додав, що «ті, в кого руки в крові, не зможуть вільно в’їжджати до нашої країни, купувати нерухомість на Кінгз-Роуд, робити різдвяні покупки в Найтсбриджі й переказувати свої брудні гроші через британські банки».

Д. Рааб підтверджує, що Британія спілкуватиметься на тему санкцій із США й Канадою, які вже ухвалили «список Магнітського».

У списку, крім 25 громадян Росії, 20 громадян Саудівської Аравії, яких Велика Британія вважає причетними до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, а також кілька високопосадовців з Мьянми, відповідальних за переслідування народу рохінджа. Санкції стосовно Північної Кореї поширюються на дві організації, що їх підозрюють в організації примусової праці й катувань людей у північнокорейських таборах.