Майже 200 мільйонів гривень спрямовано на реконструкцію 14 освітніх та спортивних об’єктів Луганщини за проектом «Велике будівництво», повідомив заступник начальника управління капітального будівництва департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування ОДА Роман Абраменко.

«Департамент є замовником будівництва та реконструкції семи шкіл, чотирьох стадіонів і трьох дитячих садків, — зазначив Роман Абраменко. — Фінансування трьох об’єктів здійснюється за кошти місцевих бюджетів, 11 — державного фонду регіонального розвитку. Загальна кошторисна вартість сягає 197 мільйонів 574,4 тисячі гривень».

Посадовець повідомив, що нині завершено капремонти в яслах-садку № 4 в смт Біловодськ та в Біловодському дошкільному навчальному закладі загального розвитку «Джерельце». Їх уже введено в експлуатацію. Капремонт дитсадка в с. Лиман Старобільського району планують завершити до 1 вересня нинішнього року.

До термомодернізації шкіл також залучено кошти ДФРР та місцевих бюджетів. «Роботи з реконструкції Сєвєродонецької школи № 5, Лисичанської № 14, Бондарівської гімназії та Ліснополянської школи Марківського району завершать до 1 вересня, — підкреслив Роман Абраменко. — Ремонти у школах № 10 та № 13 в Сєвєродонецьку триватимуть до кінця жовтня, оскільки фінансування з держбюджету на ці об’єкти в повному обсязі надійде лише восени.

До кінця року буде добудовано зал спортивної гімнастики КУ ЛОФЦ «Олімп» у Кремінній, а в жовтні-листопаді планують здати після капремонту стадіони «Будівельник» в смт Новопсков та «Нива» в смт Станиця Луганська.

«Стадіон Луганського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» буде введено в експлуатацію до 1 вересня поточного року», — зазначив Роман Абраменко.