У Сєвєродонецьку мобільному військовому шпиталю передали гуманітарний вантаж, доставку якого забезпечили заступник командувача Об’єднаних сил Євген Коваленко та начальник Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу ОС Володимир Смілка.

Голова Луганської ОДА — керівник облВЦА Сергій Гайдай подякував військовим. «У нас триває дуже плідна співпраця з командуванням ООС і офіцерами CIMIС, — наголосив він. — Ми спілкуємося з керівництвом військового шпиталю та підтримуємо медичну установу. Враховуючи складні умови війни та епідемію COVID-19, ми чітко та швидко реагуємо на всі потреби військового шпиталю у Сєвєродонецьку. Військовослужбовці для нас — це люди, які попри спеку та коронавірус боронять державу і дають нам змогу займатись економічним розвитком області».

Заступник командувача ООС полковник Євген Коваленко повідомив, що надана допомога не тільки слугуватиме військовим, а й буде передана до обласної клінічної лікарні.

Начальник військового шпиталю полковник Андрій Телефанко подякував голові облдержадміністрації Сергію Гайдаю та командуванню ОС за надані витратні матеріали, інструменти для хірургічної допомоги військовослужбовцям та їх реанімації. Він додав, що після завершення епідемії коронавірусу шпиталь обов’язково відновить прийом цивільних пацієнтів.

«Сьогодні ми отримали багато устаткування, яке допоможе реанімаційному відділенню шпиталю, — сказав полковник Андрій Телефанко. — Потреби реанімації забезпечуватимуть передані набори для катетеризіції центральних вен, одноразові пульсоксиметри, набори для обробки операційного поля тощо. Хірурги шпиталю прийняли устаткування для лапароскопії, артроскопії, набори для лікування субдуральних гематом, шовні матеріали тощо».

Вл. інф.