Про це заявив голова підкомітету з питань діяльності органів правопорядку Комітету з питань правоохоронної діяльності, член фракції «Європейська Солідарність» Сергій Алєксєєв.

За його словами, реформа децентралізації має бути фундаментальною, але дуже обережною. Крім того, у жовтні в Україні — місцеві вибори, тому якісні зміни ухвалити до їх проведення навряд чи встигнуть.

«П’ятий Президент Петро Порошенко також проводив консультації і намагався ухвалити зміни щодо децентралізації, але цього не відбулось. І я дуже скептично ставлюся до того, що це відбудеться до кінця 2020 року», — сказав він.

Окремо Сергій Алєксєєв, повідомила його прес-служба, звернув увагу на питання щодо проведення наступних місцевих виборів після змін адміністративно-територіального устрою в Україні. За його словами, після місцевих виборів у жовтні наступні відповідно до чинного нині законодавства мають відбутись за п’ять років.

«Якщо відбудуться зміни до адміністративно-територіального устрою, то мають бути відповідні Перехідні положення до цих норм. Також треба буде додатково ухвалити низку законів, бо нові вибори та переділ адміністративно-територіального устрою не можна проводити лише за Конституцією», — пояснив народний депутат.

Тому, на думку Сергія Алєксєєва, якщо зміни адміністративно-територіального устрою й ухвалять, в Перехідних положеннях варто прописати, що це відбуватиметься поступово і буде кілька років, щоб підготуватися до наступних місцевих виборів уже в нових умовах.